HjemTjenester

Ombygging

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Kontakt oss i dag også finner vi en løsning på ditt neste prosjekt.
Bestill befaring
Ombygging

Det er mange god grunner til å gjøre en ombygging av huset – både utvendig og innvendig.

For noen handler det om mer funksjonalitet som å bygge en bedre planløsning, mens for andre kan det handle om estetikk.

Når vi snakker om ombygging sikter vi til endringer innenfor husets eksisterende rammer, og ikke renovering, som oftest kan være et helt annet hus (bygg messig) enn det man startet med.

Vi utfører alle typer ombygginger

Innvendig:

 • Ny planløsning
 • Nytt kjøkken
 • Nytt baderom
 • Nye romløsninger
 • Nye innervegger
 • Nye dører
 • Nye trapper
 • Nye lister

Utvendig:

 • Ny fasade
 • Nytt tak
 • Nye vinduer

Tenk på finansiering og verdi

Det er som oftest lurt å tenke på finansiering før du går til en entreprenør med planene dine. En ombygging, avhengig av størrelsen på prosjektet, kan ofte ta flere måneder og være en kostbar affære. Gå til banken så tidlig som mulig for å sørge for at du har råd til å starte prosjektet, samt at det er lurt å holde av rundt 10-15% av som en sikkerhet i tilfelle noen blir dyrere enn planlagt.

Å gjøre en ombygging kan dog være med på å øke verdien på boligen din og kan derfor vise seg å være en god investering. Det er lurt å gå til en megler eller takstmann før prosjektet starter for å få en verdivurdering av boligen, samt gode råd angående hvilke typer ombygginger som kan øke boligens verdi, og eventuelt hvilke som ikke gjør det.

Velg en kvalifisert fagperson

En større ombygging kan inkludere en rekke kompliserte arbeidsoppgaver som krever kvalifisert fagperson til å utføre jobben. Eksempelvis hvis du bygger om baderommet er det en fordel å jobbe med en entreprenør som har våtroms sertifikat og vet hva de gjør.

I tillegg er det viktig å ta erfaring i betraktning, da det er mange oppgaver som skal utføres over lang tid av flere ulike mennesker. Det krever en erfaren prosjektleder som sørger for at alle holder tidsfrister, at arbeidet blir utført i henhold til ønsket resultat, og at det ikke oppstår forsinkelser som koster deg mer penger.

Må man søke om ombygging?

I de aller vanligste ombyggingene er man ikke søknadspliktig, da dette som regel foregår innenfor husets fire vegger. Hvis et ledd av planene dine krever påbygging eller til bygging, kan det hende at du må sende inn en byggetillatelse til kommunen før prosjektet starter. I så fall kan du ta dette med oss i de første møtene også veileder vi deg videre.

Kan man bo i huset under ombygging?

Mange velger å bli boende, men det er viktig å være innstilt på støv, rot, høy støy og forstyrrelser. Hvis du står uten kjøkken eller bad i en periode, kan dette også forstyrre det hverdagslige livet ditt.

Å bli boende sparer deg selvfølgelig for en del utgifter, men det kan også sette prosjektet i fare, da man må ta hensyn til de som bor der og det kan skape forsinkelser i arbeidet.

Vi kommer til enighet med hver enkelt kunde på hva som er best for dem.

Andre tjenester

Entreprenørtjenester

Entreprenørtjenester

Vi har et godt og kompetent team bestående av dyktige fagpersoner som erfaring og mesterbrev i det meste innenfor entreprenørtjenester. Vi påtar oss både små og store prosjekter, i hele Oslo og omegn.

Betongarbeider

Betongarbeider

Betongarbeid er fundamentet på alle byggeprosjekter – det krever nøye og grundig planlegging.

Rehabilitering og restaurering

Rehabilitering og restaurering

Har du kjøpt en eldre bolig som du ønsker å få tilbake i sin opprinnelige prakt? Da er det spesielt viktig å bruke erfarne fagpersoner som har lang erfaring med eldre håndverk og byggeteknikk.

Innredning

Innredning

Når man skal innrede et rom er det viktig å tenke på behov, så vel som estetikk. Det kan være trepanelet på den nye kjøkkenøyen din eller den nye skapløsningen din på soverommet.

Tilbygg

Tilbygg

Med en stadig økning i boligpriser i Oslo er det mange som ønsker å utvide eksisterende bolig. Det har vist seg å være en god investering for mange hvis det blir gjort riktig.

Påbygg

Påbygg

Hvis man har behov for mer plass, men ikke ønsker å flytte, er påbygg en smart løsning. Det kan dog være en tungvint prosess som inkluderer søknader som må godkjennes av kommunen.

Nybygg

Nybygg

Nybygg er en av våre spesialiteter – når du skal bygge et nytt bygg er det viktig å velge en leverandør som vet hva de gjør og som har lokal tilhørighet.