HjemTjenester

Tilbygg

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Kontakt oss i dag også finner vi en løsning på ditt neste prosjekt.
Bestill befaring
Tilbygg

Med en stadig økning i boligpriser i Oslo er det mange som ønsker å utvide eksisterende bolig.

Det har vist seg å være en god investering for mange hvis det blir gjort riktig.

For andre handler det om å skape mer plass i form av et ekstra soverom, utvidelse av stuen, bygging av et nytt inngangsparti eller bygge en balkong. Noen ser også en inntjeningsmulighet ved at de bygger en hybel som de kan leie ut.

Selv om det virker som en forholdsvis enkel prosess, kan være vanskelig å gjøre alt på egenhånd og hvis man mangler erfaring blir det mye å holde styr på.

Vi i Bryn Bygg har kvalifiserte fagfolk med høy byggeteknisk kompetanse og vi sørger for at alt blir riktig gjennomført, og at du får et tilbygg av høy kvalitet som du kan ha glede av i lang tid.

Vi kan bistå med

Innendørs

  • Nytt soverom
  • Utvidelse av stue

Utendørs

  • Hybel
  • Inngangsparti

Trenger du å sende en søknad til kommunen?

1. mai 2021 gjorde regjeringen en forskriftsendring som innebærer at man kan bygge terrasser og små tilbygg på egen eiendom uten å måtte søke om tillatelse fra kommunen.

Dette betyr at det er mulig å sette opp terrasse på inntil én meters høyde med rekkverk, samt mindre tilbygg på inntil 15 kvadratmeter.

Vi sørger for at tilbygget er i samsvar med regelverket.

Søknad ved større tilbygg

Ved større tilbygg er det nødvendig å sende en søknad til kommunen. Søknaden må sendes av ansvarlig søker – ansvarlige søkere er som oftest en byggmester, arkitekt, ingeniør, teknisk tegner eller entreprenør.

Vi hjelper deg med søknaden og sørger for at all nødvendig informasjon er med og at alt stemmer.

Du kan undersøke selv om du må søke om å bygge tilbygg her.

Trenger man ett eller to trinn?

Avhengig av tilbyggets størrelse avgjør om man burde søke i ett eller to trinn. Hvis man søker en totrinns søknad, må man først søke om rammetillatelse før man søker om igangsettingstillatelse. Dette gjelder ved større tilbygg som er over 50 kvadratmeter. Hvis tilbygget er under 30 kvadratmeter og over 15 kvadratmeter holde det å søke i ett trinn.

Det er viktig at man inngår en kontrakt med alle håndverkere før man sender inn søknaden.

Forbered deg godt

Vi anbefaler at du begynner planlegging minst 3 til 6 måneder før byggingen skal begynne, spesielt om tilbygget er søknadspliktig.

Det er også lurt at alt av finansiering er på plass før du velger en entreprenør.

Er du usikker på tegninger eller prosjektbeskrivelse kan du ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Andre tjenester

Entreprenørtjenester

Entreprenørtjenester

Vi har et godt og kompetent team bestående av dyktige fagpersoner som erfaring og mesterbrev i det meste innenfor entreprenørtjenester. Vi påtar oss både små og store prosjekter, i hele Oslo og omegn.

Betongarbeider

Betongarbeider

Betongarbeid er fundamentet på alle byggeprosjekter – det krever nøye og grundig planlegging.

Rehabilitering og restaurering

Rehabilitering og restaurering

Har du kjøpt en eldre bolig som du ønsker å få tilbake i sin opprinnelige prakt? Da er det spesielt viktig å bruke erfarne fagpersoner som har lang erfaring med eldre håndverk og byggeteknikk.

Ombygging

Ombygging

Det er mange god grunner til å gjøre en ombygging av huset – både utvendig og innvendig. For noen handler det om mer funksjonalitet som å bygge en bedre planløsning, mens for andre kan det handle om estetikk.

Innredning

Innredning

Når man skal innrede et rom er det viktig å tenke på behov, så vel som estetikk. Det kan være trepanelet på den nye kjøkkenøyen din eller den nye skapløsningen din på soverommet.

Påbygg

Påbygg

Hvis man har behov for mer plass, men ikke ønsker å flytte, er påbygg en smart løsning. Det kan dog være en tungvint prosess som inkluderer søknader som må godkjennes av kommunen.

Nybygg

Nybygg

Nybygg er en av våre spesialiteter – når du skal bygge et nytt bygg er det viktig å velge en leverandør som vet hva de gjør og som har lokal tilhørighet.