HjemTjenester

Påbygg

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Kontakt oss i dag også finner vi en løsning på ditt neste prosjekt.
Bestill befaring
Påbygg

Har du behov for å utvide boligen din?  Da er det viktig å velge en kvalifisert byggmester som kan hjelpe deg med prosessen.

Hvis man har behov for mer plass, men ikke ønsker å flytte, er påbygg en smart løsning.

Det kan dog være en tungvint prosess som inkluderer søknader som må godkjennes av kommunen, tegninger som skal leveres i søknaden og prosjektering fra byggmester for å kunne sette riktig pris.

Vi kan bistå med

Innendørs:

  • Utvidelse av rom
  • Ny etasje

Utendørs:

  • Bygging av balkong
  • Til bygging av inngangsparti
  • Takløft

Søknad til kommunen

Påbygg krever alltid en søknad til kommunen og søknaden må komme fra en ansvarlig søker – ansvarlige søkere er som oftest en byggmester, arkitekt, ingeniør, teknisk tegner eller entreprenør.

Trenger man ett eller to trinn?

Avhengig av påbyggets størrelse avgjør om man burde søke i ett eller to trinn. Hvis man søker en totrinns søknad, må man først søke om rammetillatelse før man søker om igangsettingstillatelse. Dette gjelder ved større prosjekter som for eksempel en ny etasje eller en stor balkong. Hvis påbygget er under 30 kvadratmeter holde det å søke i ett trinn.

Det er viktig at man inngår en kontrakt med alle håndverkere før man sender inn søknaden.

Planlegging og prosjektledelse

Det er viktig å planlegge godt i forkant, slik at alt går etter planen og at man unngår problemer på veien.

Våre prosjektledere er involvert i prosjektet fra start til slutt og hjelper til med å legge opp en god tidsplan med satte mål, samt at de sørger for at frister blir holdt og at det er god kommunikasjon mellom alle involverte.

Verdiøkning av bolig

I mange tilfeller er påbygg også en god investering, da det kan bidra til en verdiøkning på boligen din.

Hva er forskjellen på påbygg, tilbygg og underbygg?

Vi mottar ofte henvendelser fra kunder som har et prosjekt som de ønsker hjelp med og de kaller det ofte for påbygg, men som oftest er det tilbygg eller underbygg de sikter til.

Påbygg

Et påbygg er en ny bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende konstruksjon. Eksempelvis at man bygger en ny etasje. Påbygg krever alltid en søknad.

Tilbygg

Et tilbygg er en utvidelse av bygningens grunnflate. Eksempelvis at man bygger et nytt inngangsparti. Tilbygg krever som oftest ikke en søknad, men ved større utbygginger kan det være nødvendig.

Les mer om dette på Tilbygg.

Underbygg

Et underbygg er en utvidelse av bygningen nedover. Eksempelvis utgraving av kjeller under eksisterende hus.

Andre tjenester

Entreprenørtjenester

Entreprenørtjenester

Vi har et godt og kompetent team bestående av dyktige fagpersoner som erfaring og mesterbrev i det meste innenfor entreprenørtjenester. Vi påtar oss både små og store prosjekter, i hele Oslo og omegn.

Betongarbeider

Betongarbeider

Betongarbeid er fundamentet på alle byggeprosjekter – det krever nøye og grundig planlegging.

Rehabilitering og restaurering

Rehabilitering og restaurering

Har du kjøpt en eldre bolig som du ønsker å få tilbake i sin opprinnelige prakt? Da er det spesielt viktig å bruke erfarne fagpersoner som har lang erfaring med eldre håndverk og byggeteknikk.

Ombygging

Ombygging

Det er mange god grunner til å gjøre en ombygging av huset – både utvendig og innvendig. For noen handler det om mer funksjonalitet som å bygge en bedre planløsning, mens for andre kan det handle om estetikk.

Innredning

Innredning

Når man skal innrede et rom er det viktig å tenke på behov, så vel som estetikk. Det kan være trepanelet på den nye kjøkkenøyen din eller den nye skapløsningen din på soverommet.

Tilbygg

Tilbygg

Med en stadig økning i boligpriser i Oslo er det mange som ønsker å utvide eksisterende bolig. Det har vist seg å være en god investering for mange hvis det blir gjort riktig.

Nybygg

Nybygg

Nybygg er en av våre spesialiteter – når du skal bygge et nytt bygg er det viktig å velge en leverandør som vet hva de gjør og som har lokal tilhørighet.