HjemTjenester

Rehabilitering og restaurering

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Kontakt oss i dag også finner vi en løsning på ditt neste prosjekt.
Bestill befaring
Rehabilitering og restaurering

Har du kjøpt en eldre bolig som du ønsker å få tilbake i sin opprinnelige prakt?

Da er det spesielt viktig å bruke erfarne fagpersoner som har lang erfaring med eldre håndverk og byggeteknikk.

Man må oftest gå på en fin linje når man planlegger rehabilitering eller restaurering av en bolig, da man helst ønsker, og i mange tilfeller må, beholde så mye av det opprinnelige som mulig, men i tillegg gjøre oppgraderinger i henhold til dagens krav til isolering og brannsikkerhet.

Vi utfører alle typer rehabiliteringer og restaureringer:

Innvendig:

  • Fjerning av vegetasjon (f.eks. mugg og sopp)
  • Isolering
  • Rehabilitering av gulv
  • Rehabilitering av vegger

Utvendig:

  • Rehabilitering av vinduer
  • Rehabilitering av fasade
  • Rehabilitering av tak
  • Rehabilitering av betong

Unngå store fallgruver ved å ansette fagpersoner

For mange er kjøp av eldre boliger endeløse fallgruver og store tapsprosjekter. De som forsøker å gjøre jobben på egenhånd har ofte ikke fått utarbeidet tilstandsrapporter eller har ikke kunnskapen til å lese dem. Dette betyr at når de utfører arbeidet selv, kan det føre til store problemer i etterkant – eksempelvis hvis man utfører en feil på isoleringen av eldre boliger, kan dette føre til mer mugg, sopp og råteskader.

Er huset ditt fredet?

Det er også viktig med god dialog med myndighetene når du skal gjøre en restaurering, da det mulig at huset er fredet eller ligger i et område som er regulert til bevaring. Dette avgjør hva du har lov til å gjøre eller ikke.

Søknad angående mindre og større restaureringer

Fylkeskommunen kan godkjenne mindre vesentlige endringer på fredede hus. Ved større restaureringer er man nødt til å søke om dispensasjon.

Våre prosjektledere vil sørge for at alle retningslinjer blir fulgt basert på hva som blir innvilget, samt at alt arbeid vil dokumenteres underveis.

Støtteordninger til verneverdige hus

Det er lurt å søke om støtte til Fylkeskommunen eller Riksantikvaren før du starter restaureringen, da det er mulig å få full eller delvis økonomisk støtte.

Andre tjenester

Entreprenørtjenester

Entreprenørtjenester

Vi har et godt og kompetent team bestående av dyktige fagpersoner som erfaring og mesterbrev i det meste innenfor entreprenørtjenester. Vi påtar oss både små og store prosjekter, i hele Oslo og omegn.

Betongarbeider

Betongarbeider

Betongarbeid er fundamentet på alle byggeprosjekter – det krever nøye og grundig planlegging.

Ombygging

Ombygging

Det er mange god grunner til å gjøre en ombygging av huset – både utvendig og innvendig. For noen handler det om mer funksjonalitet som å bygge en bedre planløsning, mens for andre kan det handle om estetikk.

Innredning

Innredning

Når man skal innrede et rom er det viktig å tenke på behov, så vel som estetikk. Det kan være trepanelet på den nye kjøkkenøyen din eller den nye skapløsningen din på soverommet.

Tilbygg

Tilbygg

Med en stadig økning i boligpriser i Oslo er det mange som ønsker å utvide eksisterende bolig. Det har vist seg å være en god investering for mange hvis det blir gjort riktig.

Påbygg

Påbygg

Hvis man har behov for mer plass, men ikke ønsker å flytte, er påbygg en smart løsning. Det kan dog være en tungvint prosess som inkluderer søknader som må godkjennes av kommunen.

Nybygg

Nybygg

Nybygg er en av våre spesialiteter – når du skal bygge et nytt bygg er det viktig å velge en leverandør som vet hva de gjør og som har lokal tilhørighet.